MIT campus

More
13 years 1 month ago #4241 by Nyarlathotep
Replied by Nyarlathotep on topic MIT campus
A villámkarrier kapcsán azért látod rajta, hogy legszívesebben fintorogna egyet [egyszer már meg is tette, csak akkor még tegez?viszonyban voltatok, így viszont valószín?leg amíg meg nem parancsolod neki, soha nem lesztek], de az hogy tudja, hogy a katonai etikettbe a személyes vélemény nem fér bele megakadályozza, így csak egy szenvtelen "igenis, értettem asszonyom"-ot kapsz.

Ahogy áttanulmányozza a szerz?dést, látod, hogy csak a lényeget kereste meg, a jogi szakzsargonból valószín?leg egy bet?t sem fog föl, viszont azt is látod rajta, hogy bizony fölt?nt neki, hogy innent?l gyakorlatilag tényleg korlátlan parancsnoka vagy.

-"Nem tudom, asszonyom. Sosem gondolkodtam még el azon, hogy villámkarriert fussak be." válaszol a kérdésedre, amit viszont nem tesz hozzá az ha jól sejted az, hogy ? valódi és nem mondvacsinált érdemekre vágyott.

-"Nem szükséges asszonyom, a digitális adatokkal is könnyedén megbirkózom." válaszol neked katonásan, és bár egy pillanatnyi rezdülés sincs a hangjában ha jól sejted ez egy afféle visszautasítás volna. Valószín?leg a régi rendszerrel tökéletesen megvolt egészen addig, amíg be nem csöppentél a CTC házba és most belül átkozza magát, hogy meghívott.

Csapat riadó!

Please Log in or Create an account to join the conversation.

More
13 years 1 month ago #4242 by TheElf
Replied by TheElf on topic MIT campus
- Lehet rám fújni, semmi bajom az ?szinteséggel. De én is ?szinte leszek. Azért fújsz mert szerinted rontottam az esélyeidet. A Renraku miatt eddig 0 esélyed volt. Most viszont van esélyed, de ehhez rengeteget kell tenni. És egyedül nem éred el, Azumi sem tudná egyedül megoldani. Most viszont már van esélyed. Ha pedig Azumi családjáról van szó, lehet, hogy nem vagyok szimpi, de én leszek a legkisebb rossz.

- Tényleg ? most "A civil családom", és ehhez nem csak a plüssdekás, a nyomozás, sok közös érték, összhang kellett. Ha olyan kerül mellé, aki miatt a Renraku elpusztítja, átprogramozza újra Brainlockkal, bármi ilyen el?fordulhat, az nem fér bele. Nem fogom vágóhídra küldeni, te sem tennéd. Akkor sem, ha drukkolok nektek és sokba kerül, hogy legyen esélyed. De ha neked Azumi kell, és itt csak a szavadra hagyatkozok, azzal nem csak fogadott testvér jön, hanem azok a szörnyeteg családtagok is akik a Brainlockot alkalmazták rajta. Ugye ezt érted?

- Ahhoz, hogy biztonságban érezzem, fontos azt tudni, hogy aki vele van az, ha baj van szól nekem, és nem hagyja, hogy a Renraku bármit is csináljon vele az akarata ellenére. Mert, ha nincs meg a bizalom, engem ki akarsz hagyni a közös családból, akkor nem tudok ?szintén segíteni. Parancsba nem adhatom, hogy ki legyen családtag, kivel legyél ?szinte, kivel bánj e szerint. De azt hiszem érted, miért kell ennyit tudnod. Bár azért jó katonának lenni, mert amikor olyat kell tenni vagy elfogadni amit nem akarunk lehet egy parancsra vagy seggfej parancsnokra mutogatni ez nem az a helyzet.

- Viszont a tervezett cég és a villámkarrier kapcsán fontos az, hogy hamar vezet? is legyél. Bár örülök, hogy nincs most egy újabb Chicago, és nincs újabb arkológia katasztrófa sem, de ez er?sen korlátozza a lehet?ségeket, hogy [i:1ecn97j2]miért lehet el?léptetést kapni. [/i:1ecn97j2]A semmire pedig nem fogsz el?léptetést kapni. Nem szokásom. Viszont sem a tanulás, sem a kötelez? karrier nem azért kell, mert én akarom. Hanem azért, hogy ne Azumin verjék le, hogy a Renraku szerint nem megfelel?t választott. Mivel nem akarom, hogy leverjék rajta, ezért nem könnyíthetem meg a dolgod. Hanem [i:1ecn97j2]meg kell nehezítenem[/i:1ecn97j2], és nekem kell többet elvárnom. Nem parancs, nem az én szemétségem. Azumi biztonsága kívánja ezt.

- Nem tudom, tényleg fontos-e neked Azumi és a boldogsága. Nem tudom ezért kész vagy-e mindenre odafigyelni, brutálisan sokan dolgozni, el?re lépni. De bármennyire is rühellem a politikát, annyit azért tudok, hogy ez a politikai aknamez? kemény menet lesz. Vagy végigcsináljuk csapatként [i:1ecn97j2]és[/i:1ecn97j2] családként, vagy bele se kezdjünk. Estig szeretném tudni, hogy ez m?ködik-e. Nem tudok több gondolkodási id?t adni, akkor sem ha én is értem, hogy kéne.

- Sajnos az id? nem neked dolgozik. Éles bevetés katonai nyomozók kapcsán mindig lehet. Valamint a sereg mérnökei, berepül?pilótái ilyenkor kapják a legtöbb hosszútávú fejlesztésre a parancsot, ahol az átüt? siker szintén érhet kitüntetést, soron kívüli el?léptetést. Az ide-oda pakolgatós módszer, ami bármib?l bármilyen tisztet csinál, mert az új munkához pár havonta el?léptetik viszont nem m?ködik, mert sem a katonák, sem a Renraku nem venné be. Meg nem is az én stílusom. Ha valahol nagy baj van, marad még a katasztrófa elhárítás mint esetleges opció az el?léptetéshez. Nem elég f?tisztet és cégvezet?t csinálni bel?led. Jó tisztet és jó cégvezet?t is kell, ahhoz pedig tanulás és való bevetésen szerzett valós érdemek is kellenek. Ez kemény menet lesz. A horror kiképzés amit ígértem meglesz, de remélem így érted az okokat és a pozíciókat.

- Nem parancsolhatom meg, hogyan gondolkodj rólam, a szabályzattól eltérve hogy viselkedj, de a helyzetet elmondtam és azt is, hogy szabad e szerint viselkedni.

- Viszont még múltkor említetted, hogy ha további b?vítés kell, akkor kell új terület is a meglév? mellé. Amíg átnézed a mostani adatokat, addig megnézem hol van átvehet? terület. Ha már céget csinálunk, és az a koncepció, hogy hosszabb távon a t?keemelések kapcsán nagyobb részt legyen családi vállalkozás, akkor a céges HQ összerakása lesz az els? bevetés. Amíg Azumi körbenéz a mátrixban én meg keresek helyet és nektek járgányt, jó lenne ha összedobnád [i:1ecn97j2]szerinted[/i:1ecn97j2] mi kell az új HQhoz felszerelés.

Pontosan tudom, hogy mit keressek, azt is tudom, hogy ehhez a megtakarításaim legjavát meg kell mozgatnom, de igazából nem érdekes. Egyfel?l mert ahogy ismerem Azumi is beszáll a költségekbe. Másfel?l meg... Mi másra használjak annyi pénzt? Tudom, tudom: Aki zenéb?l egyszer sztár lett az vegyen magának 100 hektáros birtokot, kacsalábon forgó palotával, meg némi bódító szert, nos az nem az én stílusom. Viszont biztos vagyok benne, hogy van Bostonban pár olyan épület, ami megfelel a céljaimnak.

Ezúttal [i:1ecn97j2]katalógusból választok.[/i:1ecn97j2] A "belül teljesen moduláris, bármely célra alkalmazható", a "kész szerkezetre az Ön cége bármikor rányomtathatja az arculatnak megfelel? homlokzatot", az "Instant székház az Önök leányvállalatának" és hasonló hívó szavakat is keresek a megfelel?en kinéz? üres, moduláris épületek kapcsán. Szigorúan katalógusból, azonnal megvehet? helyet keresek, és bizony olyat ahol a bels? falak "síneken eltolhatóak" és csak pár csavar rögzíti ?ket, így tényleg pár óra alatt átrendezhet?, beköltözhet?, átalakítható épületek.

A legjobban tetsz? "instant székház konstrukció kapcsán egy telek közepén állhat egy négyzet alapú központi épület, a két oldalából T alaprajzú szárnyakkal. De most más is jöhet. Ez most a "hosszú távú" megtakarítások terhére megy, amiben több évtized munkája, zenéje, az innen-onnan befolyó bónuszok, jutalmak is benne vannak. De olyan helyet keresek, ami akkor is értékálló, és befektetés, ha esetleg a közös cég, a ház b?vítése nem jönne be, így ez csak az er?források, megtakarítások átrendezése nem elköltése.

Mindenesetre elég sok felszerelésre van nekem is tervem, ez nem lesz olcsó, de a közeljöv?ben kell pár terv ami segít a megtérülésben. Kíváncsi vagyok Jeff mivel számol. Az is érdekes lesz.

More
13 years 1 month ago #4244 by Nyarlathotep
-"Ha a tábornokasszony eldöntötte, akkor én nem fogok ellenkezni, sem pedig kihagyni. Ha igényli, akkor akár napi jeletést is írhatok, vagy hetit Azumi családjának a man?vereir?l. Amit csak parancsol, de az érzelmeket nem lehet parancsba adni. Az már brainlock. Eljátszani, ha akarja eljátszhatom, hogy imádom a leend? vagy talán kés?bb tényleges sógorn?met, de igazán imádni nem fogom, ezt szerintem a tábornokasszony is tudja. Az ?szinteséget pedig nem kell parancsba adnia. A felettesem. Annak akkor is jár, ha legszívesebben kivégezném, a tábornokasszony ett?l meg nagyon messze van." válaszol formálisan. Ha jól sejted ez már nem nagyon fog változni, hacsak parancsot nem adsz rá. Valószín?leg amikor megjelensz ? akkor fog mintakatonába váltani.

-"Ha a tábornokasszony együttm?ködést kér t?lem az esetben közölhetem, hogy ez a kérése felesleges. Eddig is ugyanúgy számíthatott az együttm?ködésemre."

-"Ha további b?vítést akar eszközölni, természetesen szükség lesz új területekre, de nem tudom, hogy milyen épületeket kíván még, így nem is tudtam ezekkel számolni. Ha céget kíván alapítani sajnos érdemben segíteni nem tudok. Soha nem voltam vagyonos, most sem vagyok az, bármennyire is szeretném."

Átnézve az épületeket rájössz, hogy ez rohadtul nem az a japán módi, ahol a föld alatt processzort gyártanak, fölül meg céges irodák vannak, hanem a remek angol módi, ahol kinn a nyavalyában van a termelésre alkalmas terület, meg a komoly m?helynek alkalmas terület, benn meg a céges bürokrácia. Ez nem is zavarna igazán, ha a város logisztikája nem eszerint volna kiépítve, de sajnos eszerint van, azaz a szállítás szinte megoldhatatlan. Benn a North End környékén lehet üvegkomplexumban helyet bérelni vagy rohadt drágán venni, míg kinn a város szélénél vagy az ipari dokkoknál lehet gyakorlatilag raktárnál vagy gyárépületnél nem jobb területet beszerezni, ezek meg mindkett? bárhol is nézed kb olyan közel vannak a CTC bázishoz, mint Makó Jeruzsálemhez.

Csapat riadó!

More
13 years 1 month ago #4245 by TheElf
Megnézek még egy környéket. A katonai bázisok környékét, hiszen ott lehet elfogadható telek. Ha más nincs, akkor viszont ipari terület kerül el?. Azt is rendbe lehet tenni.

A katonai bázisok környéke kapcsán megnézem, van-e a sereg által már nem használt, eladásra váró terület, így a katalógus szerinti keresést erre is kiterjesztem. Ez remek lehet?ség lenne, hiszen egy "már nem használt" laktanyarészen m?hely is, gyengélked? is, iroda is, körlet is berendezhet?.

Ha az ipartelepekre készülök, akkor megnézem azt a területet ahol a "high tech" iparág laborokkal, m?helyekkel, és hasonló helyekkel felszerelt létesítményei vannak, nyilván nem én vagyok az egyetlen aki nem csak gyártósorokat de labort is be akar rendezni az egyetemek környékén.

Ha itt sincs jó, akkor mintha lenne az Interstate környékén pár olyan ipari terület, ahol ugyan nincs meg olyan épület ami kéne, de a logisztika megoldható termelésre, mégis közel van a város elfogadhatóbb környékéhez, és ott így vagy úgy meg lehet szerezni valamit. (Most is van az interstate csomópontjánál is ipartelep)

More
13 years 1 month ago #4246 by Nyarlathotep
A katonai bázisok környékével viszont az a baj, hogy azok már mind foglaltak. Amire nem építenek valamit vagy nem átépítenek az vagy KE, vagy Lone Star tulajdonban van [a Boston Metropolitan Police mindkett?t fölbérelte, aztán közölte velük, hogy a többit boxolják le], a maradék meg a CTC-nél, már az a kevés ami kimaradt, hisz itt els?bbségi jogot szerzett a területvásárlásra [akármilyen messze van a Cambridge t?l így az MIT&T campustól, attól még Boston területe, ahonnan még mindig könnyebb bejutni az egyetem területére, még akkor is, ha az illet?nek CTC zsoldon kívül egy vasa sincs, a beszállítás ugyanis az ellátmány része]. Ez alapján most nincs szerencséd az épület keresgéléssel. High-tech termelésre berendezett területet a Lowell Lawrence zónában találsz, de az a metroplex széle, oda viszont kit?n? a logisztika és pont erre van kiépítve. Gyakorlatilag ha a szerz?déseid és a melósaid meg vannak, akkor holnap kezdheted a termelést. A környékre viszont inkább az a jellemz?, hogy nyolcan-tízen berendeznek egy nagy raktárat idéz?teremnek, könyvtárnak vagy kísérleti labornak, netán egy egész ház használ egy helyet, amikor nem az egyetemi laborokat lövi a fél banda. A normális hely itt rohadt ritka, f?leg ha hirtelen kell. A legtöbb ilyen helyre kihalás útján lehet szert tenni. [A Circle Grove-nak is csak egy raktára van mágikus és egyéb célokra és annak több háza van, az Ízisznak meg egy sincs, ahogy a Faustusnak se jutott, így a CTC van a legjobban ellátva a hadsereg után. Azoknak a srácoknak senki sem mer nemet mondani, habár onnan is inkább a Navy viszi a prímet, nekik ugyanis a közelben egy teljes assault cerrierük állomásozik.]

Csapat riadó!

More
13 years 1 month ago #4247 by TheElf
Igen fura. Boston nem kis város, nem kevés megfelel? negyeddel, ezek az igények pedig messze nem egyediek, és az épít?ipar feltehet?en akarna választ találni rá, ergo kínálati piacnak kellene lennie. Olyan, hogy se építtet?nél, beruházónál, sem bankoknál ne legyen tisztességes, a nem éppen ritka igényeknek legalább nagyjából megfelel? ingatlan a kínálatban szinte hihetetlennek t?nik. Ugyanis Boston, és a környez? területek mérete elég komoly kínálatot feltételeznek.

A régi raktárak hiánya sosem lep meg: Azok olcsók, van rájuk mindig vev?. De új beruházásoknak mindig kell lennie, és így kínálatnak is. Márpedig els?re az új építés? kínálatot néztem át. Ráadásul a paraméterek kapcsán elég sok szempontban igyekeztem rugalmasnak lenni. Ez pedig igen furcsa helyzet így.

Alap vásárlási szempontok részletes életvitel szabály szerint:

Üresen veszem meg így Furnishingsre 0 pont.
Entertainmentre 0 pont.

Space: Luxury
Comforts: High vagy Luxury
Security: High vagy Luxury
Area: AAA és A vagy talán B között bármi...

Ezt 50-100 f? körüli létszámnak nyújtani képes hely lenne. Lifestyle edge-k kérdése, Lifestyle flaw-ok kérdése, stb. ebbe belefér. Edge-k árnövel? hatására is hajlandó vagyok költeni ha lehet (Powerline in the basement, stb).

Ha más megoldás nem megy: Összedobok rá programot, hogy keressen olyat ami nem tökéletes, de legalább nagyjából megfelel?. (Ez számításaim szerint nagyon más árkategória mint amit eddig mondtál)

Time to create page: 0.461 seconds

Útvonal

Aktuális gondolatok

Ha saját szerepjátékot alkotnál, legyen az első kérdés az: Van-e valami olyan játék, amivel játszanál, de nem elérhető a piacon?

Bejelentkezés

Kereső

Cookie kezelés

This website uses cookies to manage authentication, navigation, and other functions. By using our website, you agree that we can place these types of cookies on your device.